Op de Wilhelmina koken wij graag met een visie. Niet alleen de producten, die natuurlijk streekgebonden en zoveel mogelijk biologisch zijn, vinden wij belangrijk, maar ook de receptuur is belangrijk. Het is superleuk om onze gasten blij te maken met verrassende maaltijden van eigen bodem.
Het belang en het behoud van de Waddenzee gaat ons zeer aan het hart. Wij besteden aandacht aan duurzaamheid waarbij we de motor zo min mogelijk aan zetten en bijvoorbeeld ecologische schoonmaakmiddelen gebruiken. En natuurlijk gebruiken we plaatselijk gekweekte producten. Dit is belangrijk voor ons, maar wij willen het ook graag delen met onze gasten.
Wij zijn aangesloten bij de stichting
Waddengoud brengt ondernemers samen
Organiseert culinaire Waddenweken
Brengt waddenproducten onder de aandacht.
Friesland is al heel lang de bakermat van de melk- en vleeskoeien. Deze koeien vind je dan ook over de hele wereld. De boeren in Friesland kiezen nu steeds vaker voor een biologische bedrijfsvoering in de rundveehouderij, waarin de koeien bijvoorbeeld biologisch voer krijgen, en medicijnen zoveel mogelijk vervangen worden door natuurlijke middelen. Steeds vaker blijven de kalfjes bij de koeien.
Deze manier van koeien houden is niet alleen prettig voor de dieren, maar levert ook een gezonder en lekkerder product op.
Ons waterrijke land is rijk aan vis. Denk aan harder, haring, waddengarnalen, kokkels, kreeft (oosterschelde), makreel, mossel, rivierkreeft, rode mul, japanse oester, rode poon, schelvis, schol, snoek, snoekbaars, spiering, tarbot, tong, tongschar, zeebaars, zwarte koolvis en paling
Met deze heerlijke rijkdom aan vis is het nergens voor nodig om vis te importeren.
Laat dat maar aan onze chef Harriët over. Duurzaam, streekgebonden en gewoon heel erg lekker! Of het nou vis, vlees, vegetarisch of volgens speciale wensen is.